Početak tjedna donosi osvježenje: Za utorak na Jadranu opet najavljena olujna bura

POČETAK tjedna donosi nešto lošije vrijeme i osvježenje od paklenih vrućina. Već za nedjelju poslijepodne i noć na ponedjeljak su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavili moguće izraženije pljuskove i grmljavinu uz sjeverac, a na Jadranu buru. Promjenjivo vrijeme trebalo bi potrajati do sredine tjedna, kad se ljeto ponovno vraća na velika vrata.
 

Za ponedjeljak je najavljeno pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti s povremeno više oblaka uz mogućnost lokalnog pljuska ili grmljavine. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje jaka bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će od 16 do 21, na Jadranu od 21 do 26°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 26 do 32, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36°C.

Najlošije vrijeme u utorak, Jadran opet očekuje olujna bura

Najlošije vrijeme čeka nas u utorak kad nas očekuje najviše padalina, a Jadran i jaka bura. Najjača će biti podno Velebita, gdje se u utorak prijepodne očekuju i olujni udari bure, što će zasigurno opet izazvati poteškoće u prometu.

Kako će se bližiti sredina i kraj tjedna vrijeme će se smirivati i temperature opet rasti pa će i naredni tjedan završiti pravim vrućim ljetnim vikendom.

Srijem pogodilo grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom

U nedjelju u poslijepodnevnim je satima područje Srijema pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom.

> Jak vjetar u Zagrebu nosio sve pred sobom, vijao limene krovove i čupao stabla

Pročitajte više