Počinje 16. Osječki jesenski sajam: Okupit će se više od 190 izlagača iz Hrvatske i istočne Europe

Foto: HR Foto (Kristijan Cimer)

OVOG vikenda otvara se 16. Osječki jesenski sajam. Trajat će od petka do nedjelje, a sudjelovat će više od 190 izlagača iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Mađarske i Poljske koji obećavaju širok izložbeni asortiman, kaže direktorica sajma Darija Vuković.

"Imamo proizvođače meda, suhomesnatih proizvoda, mliječnih proizvoda, prerađevina od voća i povrća, mesa, izlagače priključnih strojeva i uređaja u poljoprivredi, banke, osiguravajuće kuće, izlagače s unutarnjim i vanjskim opremanjem doma, tekstilom i obućom", pobrojala je Vuković koja je posebno istaknula bogatu vinsku ponudu u okviru koje će se predstaviti 14 vinara iz Slavonije i Baranje te Vinski klaster iz Pečuha.

Usporedo sa sajmom ove se godine održava i 18. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda te 12. Ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda.

"Sigurno je da je 18 godina upornog rada na tome dalo velike rezultate u kvaliteti meda. Mi smo se naučili natjecati, naučili smo praviti kvalitetne, sortne medove i to nam nitko ne može osporiti. U Europu ulazimo dobro pripremljeni i imamo dosta utakmica u nogama", rekao je Zvonimir Pajnić, predsjednik Županijskog saveza proizvođača meda.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvitak Osječko-baranjske županije Silva Wendling istaknula je da je sajam tematiziran upravo za županiji najzanimljivije djelatnosti; poljoprivredu, prehrambenu industriju, te obnovljive izvore energije, a dodala je i da će se posebno predstaviti županijski projekt Wine tour, koji je unaprijedio infrastrukturu županijskog vinskog turizama.

Sajam se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike dr. Ive Josipovića, koji će i otvoriti ovu promotivnu gospodarsku manifestaciju u petak u 11 sati. ulaz i parking i ove su godine besplatni.

Pročitajte više