Policija imala što vidjeti: Muškarac u kući držao oružje, marihuanu i laboratorij za uzgoj indijske konoplje

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici PU varaždinske, pretražili su kuću i osobna vozila kojima se koristi 35-godišnjak iz okolice Novog Marofa. Tom prilikom pronađeno je 3670 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu te 28 stabljika nalik na stabljike indijske konoplje visine od 39 do 158 centimetara u rastu i dvije stabljike posušene biljke.

U kući je pronađen i laboratorij za ilegalni uzgoj indijske konoplje i to prigušnice, transformatori, žarulje, ventilatori, grijalice, klima uređaji, tajmeri, izolacija, uređaji za navodnjavanje, kemijska sredstva za ubrzani rast i razvoj, uređaji za provjetravanje, uređaji za održavanje vlage, specijalne lampe, kao i 26 sjemenki indijske konoplje.

Nadalje, pretragom su pronađene dvije puške domaće izrade i jedna malokalibarska puška s optikom, dva prigušivača za pušku, dva pištolja domaće izrade, te više stotina komada streljiva različitog kalibra.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 35-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.
 

Pročitajte više