Policija spremna za Čavoglave: Zabranjeno je širenje mržnje i nošenje predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda!

POLICIJA je spremna za okupljanje u Čavoglavama povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Građane upozoravaju kako je zabranjeno širenje mržnje i nošenje predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda! Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U nedjelju, 5. kolovoza od 10 sati do 6. kolovoza do 3 sata u mjestu Čavoglave, općina Ružić, održat će se javno okupljanje kulturno zabavnog karaktera povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti "Čavoglave 2012.", gdje se očekuje dolazak više desetaka tisuća posjetitelja.

S obzirom da će posjetitelji uglavnom dolaziti osobnim automobilima, prema dosadašnjim iskustvima, za očekivati je da će se promet na državnoj cesti D-56 na relaciji Drniš-Muć odvijati otežano i uz zastoje, stoga molimo da putem svojih medija pozovete sve vozače, koji će u tom vremenu  prometovati navedenom dionicom, da koriste druge prometne pravce, kao što su državna cesta D-1, kao i druge županijske ceste.

Osim toga, molimo da putem svojih medija uputite građane da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimjerenoga sadržaja, zabranjeno je poticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, vjerskoj ili po drugoj osnovi), zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda, te da će se, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti audio-video snimanje i fotografiranje javnog skupa.

Napominjemo da sve obavijesti o događajima tijekom održavanja ovoga javnoga okupljanja možete dobiti u Stožeru koji će u to vrijeme biti u Čavoglavama". 

Pročitajte više