Pregovori s ponuđačima za monetizaciju počinju 28. siječnja

Screenshot: Street View

PREGOVORI s ponuđačima u procesu monetizacije autocesta počinju 28. siječnja i trajat će najmanje tri dana, doznaje Hina iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva su pojasnili kako su oni u kontaktu s ponuditeljima još od predaje neobvezujućih ponuda, no članovi Vladina Povjerenstva za privatizaciju "fizički" će ovaj tjedan sjesti s njima za stol.

Dolazak predstavnika ponuđača na pregovore najbolji je dokaz da oni nisu odustali od natječaja za monetizaciju autocesta, kažu u Ministarstvu.

Već su ranije opovrgli tvrdnje Mijata Stanića da su ponuđači za koncesiju povukli svoje ponude.

Stanić nije mogao otkriti od koga je dobio informacije o navodnom povlačenju

"Narode, zasad neslužbeno, PROPALA KONCESIJA - investitori povukli ponude, hehe", napisao je Stanić prije nekoliko dana na Facebooku.

"Jedna osoba iz financijskog sektora mi je ovo potvrdila, ali ne smijem naravno još otkriti o kome je riječ kada informacija nije i službeno potvrđena. No, radi se o osobi koja to zna i iz tvrtke koja je bila zainteresirana i analizirala potencijalno ulaganje u koncesiju. Ista osoba me i nazvala da mi čestita jer se investitor povlači", rekao je Stanić za Index.

"Ponuditelji nisu odustali. U procesu to uvijek mogu, postoji za to procedura. Niti jedan nije obznanio odustanak", odgovorila nam je tada kratko glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Renata Ivanović i dodala kako bi iz ministarstva takvo nešto i sami pravodobno objavili.

Pročitajte više