Prije točno godinu dana Antoniji Bilić izgubio se svaki trag; Obitelj ne gubi nadu: Istina će izaći na vidjelo!

VEĆ GODINU dana obitelj nestale Drnišanke Antonije Bilić živi u neizvjesnosti i strahu. 17-godišnjoj djevojci izgubio se svaki trag, a čini se kako policija ima sve manje informacija o njezinom nestanku. Prošla je godina dana otkako je Antonija posljednji puta viđena, i nakon godinu dana ostaje samo jedno pitanje - gdje je Antonija Bilić, djevojka čiji je nestanak podigao cijelu Hrvatsku na noge.

Antonija je utorak, 7. lipnja 2011. godine, oko 8.30 sati napustila obiteljski dom u Drnišu. Istog je dana oko 10 sati uočena na Čikolskom mostu, gdje je stopirala u smjeru Splita. Na sebi je imala bijelu majicu i traperice. Nekoliko sati kasnije, oko 15.40, policija je zabilježila signal s njezinog mobitela u blizini Karlovca.

Najveća potraga u hrvatskoj povijesti

Ubrzo je krenula najopsežnija potraga u povijesti Hrvatske. Osim policije, u potragu se uključila i Hrvatska gorska služba spašavanja, ali i na stotine zabrinutih građana, a istraga se proširila i van granica Hrvatske.

Nakon 13 dana potrage, pronađen je kamion Dragana Paravinje, u kojem su pronađeni ključni dokazi koji su potvrdili da je Antonija Bilić putovala upravo tim kamionom - krv pomiješana sa slinom te vlasi kose nestale Antonije. Kada je shvatio da više nema izlaza, Paravinja je pobjegao u Republiku Srpsku te je, nakon gotovo tri dana bijega, uhićen. Policiji je odmah priznao zločin te dodao je ju je ubio i njezino tijelo bacio s mosta u jezero Brljan na rijeci Krki. Policija je danima detaljno pretraživala teren na kojem je Paravinja navodno ostavio Antonijino tijelo, isušeno je cijelo jezero Brljan, ali Antoniji i dalje nije bilo ni traga.

Zločinac i dalje šuti

Na Županijskom sudu u Šibeniku u tijeku je suđenje jedinom čovjeku koji zna što se točno dogodilo nesretnoj djevojci. Dragan Paravinja je, ubrzo nakon što je priznao zločin, povukao priznanje te se požalio da je ona iz njega izvučena prisilom. Ishod postupka protiv Paravinje zbog silovanja i ubojstva Antonije Bilić ostaje upitan jer, usprkos materijalnim dokazima pronađenima u njegovom kamionu, ostaje pitanje može li monstrum završiti iza rešetaka dok se ne otkrije gdje se nalazi nestala djevojka.

Obitelj usamljena u potrazi

Iako je od nestanka prošla godina dana, u policiji kažu da potraga za njom i dalje traje te da će se nastaviti sve dok Antonija ne bude pronađena. Potraga nije nastavljena intenzitetom kojim je započeta prije godinu dana, ali se i dalje bazira na ciljanim provjerama na terenu, a "češljaju" se i područja koja su već pretražena.

S druge strane, Antonijina obitelj ne odustaje i vjeruje kako će se istina kad-tad saznati. Istome se nadaju i njezini prijatelji, ali i profesori te svi oni koji su je poznavali.

"Nadamo se da je živa. Molimo se da je pronađu i da se vrati kući. Drukčije ne možemo razmišljat", rekao je za Zadarski list Ivan Zeljko, ravnatelj srednje škole "Ivan Meštrović".

Hoće li obitelj ikada doznati istinu o Antoniji i hoće li Paravinja odgovarati za svoje zločine, pokazat će vrijeme. Ali jedno je sigurno, sve dok istina ne izađe na vidjelo, bol Antonijine obitelji i dalje će produbljivati neizvjesnost i neznanje s kojima žive posljednjih godinu dana.

Pročitajte više