Profesori Pravnog fakulteta u Splitu lažno prijavili prebivalište i pospremili u džep 77 tisuća kuna?!

Foto: Arhiva

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je protiv dvojice profesora Pravnog fakulteta optužnicu zbog prevare. Doznajemo da se radi o profesorima Hrvoju Kačeru i Andriji Crnkoviću.

Neistinito prikazali da putuju iz Omiša i s Brača?

Kačera terete da je od 1. veljače 2009. do 31. prosinca 2012. u Splitu odgovornoj osobi u računovodstvu fakulteta neistinito prikazao da na radno mjesto u Split putuje iz mjesta prijavljenog prebivališta na otoku Braču, iako je stvarno prebivao u Splitu. Zbog toga mu je s osnova naknade troškova prijevoza od mjesta prebivališta do mjesta rada neosnovano isplaćeno 50.100 kuna na štetu splitskog fakulteta.

Crnkovića se, pak, tereti da je odgovornoj osobi u računovodstvu neistinito prikazao da na radno mjesto u Split putuje iz mjesta prijavljenog prebivališta u Omišu, iako je stvarno prebivao u Splitu. Zbog toga mu je s osnova naknade troškova prijevoza od mjesta prebivališta do mjesta rada neosnovano isplaćeno 27.320 kuna na štetu splitskog fakulteta.

Kačer: Prijavili su i kolegu da ne bi bilo presumnjivo da se postupak vodi samo protiv mene

Profesor Kačer dovodi ovaj postupak u kontekst obračuna koji se već neko vrijeme događaju na Pravnom fakultetu u Splitu.

"Prijavljen je i kolega kako ne bi bilo sumnjivo da se postupak vodi samo protiv mene. Naravno da optužba apsolutno ne stoji. U Sutivanu sam prijavljen jer sam tamo otvorio ured i uređujem veliko imanje, no normalno je valjda da tu i tamo prespavam u Splitu ako na Fakultetu imam predavanja ili nekakvu sličnu obvezu. Nakon što je ovaj iskonstruirani postupak protiv mene krenuo, naložio sam da se svi putni troškovi za mene stavljaju sa strane. Razlika putnih troškova između prebivališta u Splitu i Sutivanu iznosi negdje oko 800 kuna mjesečno", kazao nam je profesor Kačer.

Nedavno priveden i bivši dekan Buklijaš, policija obrađuje prorektora Bolanču

Nedavno se na udaru našao i bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu Boris Buklijaš, kojeg su priveli zbog višemilijunske štete i petljanja s putnim nalozima za fakultet, ali i Državno sudbeno vijeće, čiji je još uvijek član.

Policija, usto, dovršava i kriminalističku obradu također bivšeg dekana, a posljednjih godina prorektora splitskog Sveučilišta Dragana Bolanče, koji je sumnjiv zbog preraskošnih troškova reprezentacije, koji su značajno veći nego kod ostalih dekana.

 

Pročitajte više