Radman odbrusio Saboru: Ako vam se ne sviđa kako radim, smijenite me

Foto: Hina

MEDIJI lažu, a saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije sudjeluje u obmanjivanju javnosti. Poruka je to koju je Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, poslao Branku Vukšiću, predsjedniku saborskog odbora nadležnog za kontroliranje rada HRT-a.

> "Prisavljem se nastoji zavladati strahom, s HRT-a se bježi glavom bez obzira"

> Šefovi na HRT-u na karticama mogu ispeglati pet milijuna kuna godišnje: Radman sebi odobrio čak 50.000 kuna mjesečno!

"Ukoliko imate saznanja da ne ispunjavam zadaće koje mi je povjerio Hrvatski Sabor ili da u izvršavanju mojih dužnosti ne postupam zakonito, molim Vas da u skladu sa svojim ovlastima uvaženog saborskog zastupnika i predsjednika Odbora informiranje, informatizaciju i medije pokrenete odgovarajuće zakonske postupke protiv mene ili da ta saznanja prijavite nadležnim državnim tijelima", stoji u dopisu kojeg je Radman poslao u Saboru.

Radman Saboru: "Obmanjujete javnost"

U suprotnom, poručuje šef HRT-a laburistu Vukšiću, članovi Odbora za informiranje trebali bi od nadležnih tijela HRT-a zatražiti službeno očitovanje na medijske navode prije nego se o njima krenu izjašnjavati.


"Molim vas da 'o navodima iz medija' zatražite službene informacije nadležnih tijela HRT-a prije nego odlučite nastaviti sudjelovati u obmanjivanju javnosti prenošenjem neprovjerenih, ničim potkrijepljenih a često i posve neistinitih informacija o 'događanjima na HRT-u'", poručuje Radman.

Saborski odbor izribao šefa HRT-a

HRT je, ističe Radman, javna ustanova čije je funkcioniranje uređeno zakonima RH, kao i internim aktima javnog servisa. "Tim zakonskim propisima i aktima određene su ovlasti i odgovornosti Glavnog ravnatelja HRT-a, a za njihovo sam poštivanje i provođenje, uključujući i ona iz područja radnog prava, osobno moralno, materijalno i kazneno odgovoran. Svakodnevno", tvrdi Radman.

Podsjećamo, saborski Odbor za informiranje ranije ovoga tjedna poslao je Radmanu dopis u kojem se žestoko kritizira njegov rad. Vukšić se u tom dopisu osvrnuo na najnovije afere na HRT-u: smjenu Damira Matkovića s dopisničke pozicije u Bruxellesu, te Indexovo otkriće da je Radman sebi i ostalim šefovima javnog servisa na raspolaganje stavio više od pet milijuna kuna koje godišnje mogu ispeglati na službenim karticama.

Pročitajte više