Radončić se u zadnji čas kandidira za Predsjedništvo BiH

Foto: Wikipedia

FAHRUDIN RADONČIĆ, medijski tajkun i bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine u posljednji se trenutak odlučio uključiti u utrku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, objavili su u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Njegova kandidatura objavljena je na mrežnim stranicama "Dnevnog avaza", lista kojega je Radončić utemeljitelj i koji je sada zapravo glasilo njegova Saveza za bolju budućnost (SBB), nešto prije 16 sati, kada je istjecao rok za prijavu kandidatskih listi Središnjem izbornom povjerenstvu BiH (SIP).

Kako je navedeno, Radončić se za kandidaturu odlučio "jer su sve velike stranke i koalicije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH istaknule ozbiljne i jake kandidate za državni vrh". Radončić se za mjesto u Predsjedništvu BiH natjecao i 2010. godine kada je pobijedio Bakir Izetbegović kao kandidat Stranke demokratske akcije (SDA).

Nakon tog poraza Radončić je tvrdio kako je to rezultat izborne prijevare, no nikada nije ponudio dokaze za te optužbe. Nakon izbora 2010. Radončićev SBB je najprije bio u oporbi, da bi postao dijelom vlasti nakon što je SDP BiH raskinuo savezništvo sa SDA.

Ranije ove godine raskinuta je, međutim, i koalicija SDP-SBB, a rezultat toga je bila smjena Radončića s dužnosti ministra sigurnosti u travnju ove godine.

Pročitajte više