Reiner kritizirao prisutnost zastupnika na sjednici; Sobol mu odgovorila bocnuvši Karamarka

Foto: FAH

U raspravi o godišnjem Izvješću hrvatske Zaklade za znanost HDZ-ov Željko Reiner kritizirao je nedovoljna izdvajanja za znanost, a nije se libio prozvati koliko je zastupnika prisutno u sabornici. Odgovorila mu je SDP-ova Gordana Sobol, prozvavši ga za dociranje i nevjerodostojnost. Počnite od sebe i svog šefa Tomislava Karamarka, savjetovala je kolegi koji ju je optužio za politiziranje.

"Koliko vi sjedite u ovoj dvorani kada je x drugih tema na dnevnom redu. Molim vas počnite od predsjednika vaše stranke jer od gospodarskih tema, sudstva, raznih izvještaja, znanosti, zdravlja itd. jer on uopće nije tu. Možda mu se može i oprostiti jer pretpostavljam da ima posla u Hrvatskom Državnom arhivu kopajući po prašnjavim Udbinim dosjeima," poručila je Sobol.

"Kada se nema argumenata zašto vi i vaša većina je odlučila da se znanost sramotno malo financira, i nemate nikakav odgovor za to onda počnete politizirati. Mi smo ovdje da raspravljamo o ovom Izvješću, a ne o vašem uzdrmamom samopouzdanju," kaže Željko Reiner.

Pročitajte više