SDP-ovci se prisjećaju Ivice Račana

SDP-ovci obilježavaju petu godišnjicu od smrti prvog predsjednika stranke, Ivice Račana. Nakon paljenja svijeća na Mirogoju održat će sjednicu Glavnog odbora stranke.

Tema sjednice bit će unutarstranački izbori koji su najavljeni za sredinu svibnja. Završit će proces kandidatura za članove predsjedništva i ostale pozicije unutar stranke, kako bi sve bilo spremno za izbornu stranačku konvenciju u lipnju. SDP-ovci će se prisjetiti i svog prvog predsjednika Ivice Račana. U svjetlu krize, oštrih vladinih poteza i novih poskupljenja zvone Račanove riječi o budućnosti ove zemlje:

"Kada bih vam sada mogao naslikati moju sliku Hrvatske u budućnosti, bio bi to osmijeh. Osmijeh na licu djeteta. Osmijeh koji govori da mu u školi nije dosadno i teško, osmijeh koji jasno kaže da tete u vrtiću uvijek imaju vremena za njega. Osmijeh kojim pozdravlja svoje roditelje, zadovoljne što su mogli kupiti veći stan u kojem ono ima svoju sobu. Osmijeh jer djed ima poštenu penziju i mogu ići zajedno na utakmicu bez straha od nereda. Osmijeh djeteta koji živi u jednoj normalnoj zemlji i zna kad poraste i počne putovati svijetom, nigdje mu neće biti neugodno, sa svima će se lako sporazumjeti i moći će ponosno reći: `Ej, ja sam iz Hrvatske`. Takvu sliku naše zemlje ja vidim i siguran sam da je mnogi od vas dijele sa mnom. Tu sliku Hrvatske nosim sa sobom već dugo vremena", izjavio je Ivica Račan 2003. godine.

Pročitajte više