Sindikat Preporod ogorčen: Proračun pokazuje političku nevjerodostojnost aktualne vlasti!

SINDIKAT zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod ogorčen je prijedlogom proračuna za školstvo. Ocijenili su da je najveća štednja na primanjima zaposlenih, kapitalnim investicijama i na opremanju škola nastavnom opremom i pomagalima.

"Prijedlog proračuna za 2012. pokazuje političku nevjerodostojnost aktualne vlasti", rekao je u razgovoru za Media servis predsjednik Preporoda Željko Stipić te dodao kako od 17 mjera navedenih u Planu 21 Kukuriku koalicije ovakvim proračunom barem sedam dolazi u pitanje.

Brine ga što, kako kaže, ne vidi nikakvu perspektivu jer u naznakama proračuna za iduće dvije godine nema povećanja. "Aktualni vlastodršci ne vjeruju u nekakav gospodarski oporavak ili ako će ga biti čini mi se da oni ne vide obrazovanje u svemu tome", kazao je Stipić koji je iznenađen i jučerašnjom odlukom da će se financirati prijevoz učenika jer se radi o vrlo značajnoj stavci.

"Sve ono što je Linić uštedio na božićnicama i regresima to je ministar Čačić uspio vratiti vlasnicima tvrtki koje imaju autobuse, jer će oni ponovo naplaćivati preskupe karte za učenike a onda ćemo mi svi iz državnog proračuna sufinancirati nerentabilne lokalne linije", pojašnjava Stipić.


"Proračun je prvi test ministra Željka Jovanovića, a čini mi se da su na njega više utjecali ministri Čačić i Linić", smatra je Stipić.

"Ovakav proračun znači dovođenje sindikata pred svršen čin", zaključio je Stipić.

Pročitajte više