Sindikat telekomunikacija najavio prosvjed u podne: "Dosta pohlepe - radnici su iznad profita"

HRVATSKI sindikat telekomunikacija najavio je za danas u podne na Trgu bana Jelačića veliki prosvjed povodom najave iz HT-a da će otpustiti oko 450 zaposlenika. Okupljanje na Trgu počinje u 11.30 sati, a u 12 sati će s Trga uputiti poziv Vladi Republike Hrvatske da stvori zakonodavni okvir koji će štititi gospodarstvo Republike Hrvatske. "Umjesto odljeva profita (uglavnom) stranim vlasnicima tražimo porezni okvir koji će poticati investiranje u Hrvatskoj i čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj", poručuju iz HST-a.

Nakon toga, kolona prosvjednika krenut će prema Veleposlanstvu SR Njemačke gdje će uručiti protestno pismo veleposlaniku s traženjem da multinacionalna kompanija Deutsche Telekom ne izvlači dobit iz Hrvatske, već sudjeluje u oporavku gospodarstva Hrvatske ulaganjem u infrastrukturu i čuvanje radnih mjesta

"Ispred Zagrebačke Burze obratit ćemo se ostalim dioničarima s traženjem: DOSTA POHLEPE – RADNICI SU IZNAD PROFITA – tražimo ulaganje umjesto isisavanja dobiti i siromašenja Hrvatskog Telekoma", poručuju iz sindikata te najavljuju kako će oko 14 sati kolona stići i do Uprave HT-a.

"Tražimo zaustavljanje otpuštanja 450 stalnih radnika Hrvatskog Telekoma i velikog broja radnika na određeno vrijeme. Tražimo dijalog Uprave sa socijalnim partnerima o zaštiti socijalnih interesa radnika Hrvatskog Telekoma", poručuju iz sindikata.

Pročitajte više