Sisak: Za gradske zaposlenike 10 posto manja plaća u 2014. godini

Foto: Arhiva

PLANOVI  gradske uprave u 2014. godini raspoređeni su u okviru proračuna teškog 196 milijuna kuna. A kako bi se svi troškovi mogli izrealizirati u okvirima planiranog, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavila je uštede na izdacima za gradske zaposlenike kojima će se plaće smanjiti za 10 posto...s

U proračunu će tako ostati više novca za socijalne programe.

"Naknade za novorođenčad smo poduplali. Bile su do sada 500 kuna, bit će 1000 kuna. Uveli smo besplatne knjige za prvašiće koji ispunjavaju socijalni cenzus temeljem Pravilnika Ministarstva. I što se tiče prijevoza, Autopromet će davati posebne pokaze nezaposlenima koji će biti besplatni", najavila je gradonačelnica Siska.A u proračunu su mjesto našli i neki komunalni zahvati. Dio njih u 2014. započet će se rješavanjem dokumentacije, a dio će doživjeti i realizaciju.

Na području komunalne infrastrukture, grad će se skoncentrirati na najbolnije točke - kaže gradonačelnica.

"To su Vinogradska i Savska. Skoncentrirali smo se i na nogostup u Topolovcu s obzirom da je zbog prolaska GOS-ovih kamiona, to velika opasnost za školarce. U sektoru ćemo napraviti tri ulice, asfaltirati i napraviti odvodnju, nešto što stanovnici tog dijela grada Siska dugo godina čekaju i smatraju da ih se pomalo već i zaboravilo. Nastavit ćemo i s projektom izrade šetnice do Starog Grada. Počet ćemo raditi biciklističke staze", otkrila je sisačka gradonačelnica.

A jedan od većih planiranih zahvata je i kompletna rekonstrukcija javne rasvjete.

U proračunu je i raspisivanje natječaja za glavni gradski trg, koji bi Sisku trebao vratiti nekadašnje Korzo te za multimedijski centar i knjižnicu. A nastavit će se i sa sanacijom Holandske kuće i tvrđave Stari grad.
 

Pročitajte više