Skandal u Velikoj Britaniji: Poznati BBC-jev voditelj silovao i zlostavljao desetke djevojčica

BRITANSKA policija istražuje navode o seksualnom zlostavljanju maloljetnica od strane pokojnog BBC-jeva voditelja i DJ-a Sir Jimmyja Savilea.

Policija je objavila da je zasad prikupila osam optužbi protiv njega, dvije za silovanje i šest za seksualno napastovanje blažega oblika. Također je navela da bi se ukupan broj Savileovih žrtava mogao popeti do 30. Većina je imala između 13 i 16 godina.

Prvi napad dogodio se još 1959, rekao je Peter Spindler iz londonske policije te dodao da postoje dokazi o deseteljećima zlostavljanja, većinom u 1970-ima i 1980-ima.

Savile je preminuo u listopadu 2011. u dobi od 84 godine te posljednjih dana postaje sve jasnije da je bio serijski seksualni zlostavljač djevojčica i mladih žena. Prve optužbe pojavile su se u prosincu prošle godine, a prije desetak dana je BBC opovrgnuo da je sudjelovao u zataškavanju zlostavljanja.

Generalni direktor jedne od najpoznatijih medijskih kuća George Entwistle u ponedjeljak se ispričao zlostavljanim ženama i rekao da će BBC ipak provesti istragu o događajima unutar medijskog giganta.

Britanski premijer David Cameron danas je natuknuo da bi se nekadašnjoj TV zvijezdi najpoznatijoj po televizijskim emisijama Jim'll Fix It i Top of the Pops moglo oduzeti viteštvo.

Pročitajte više