Splitski HDZ pozvao na birališta: Isto je kao i ´91...

SPLITSKI HDZ-ovci i njihovi koalicijski saveznici okupili su se danas kako bi još jednom pozvali birače da glasaju u nedjelju za Kolindu Grabar Kitarović.

"Vlada kao i četnici, napravili štetu od 200 milijardi kuna"

"Znak je jednakosti između Josipovića i Milanovića. Ekonomist Lovrinčević sinoć je okarakterizirao štetu koju je napravila ova Vlada u visine one koju su nam napravili četnici. Dvjesto milijardi kuna. Imamo kandidatkinju koja poziva na zajedništvo, za razliku od Josipovića koji dijeli narod. Ima karijeru, znanje, ljubav i emociju prema Hrvatskoj. Iza našeg je kandidata Europa, Amerika, cijeli svijet. Isto je kao i '91. godine. Kao što smo s puškom branili Hrvatsku, tako i sad trebamo izaći na izbore u nedjelju i poslati ovu vlast u ropotarnicu povijesti kojoj pripada", kazao je šef splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Šef županijskog HDZ-a Ante Sanader tvrdi da po anketama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a i Gradu Splitu, Kolinda Grabar Kitarović ima apsolutnu prednost.

"Josipović dijeli, a Kolinda poziva na zajedništvo"

"Ovo je najnesposobnija Vlada u ovih 25 godina, a Josipović u pet godina nije ništa napravio. Dijelio je svjetonazorski, gospodarstvo zaboravio. Više od 40 tisuća naših sugrađana otišlo je iz zemlje u posljednje tri godine, 30 posto stanovništva na rubu je gladi, djeca odlaze gladna u školu. Josipović ne zaslužuje drugi mandat", kazao je župan Zlatko Ževrnja.

HDZ-ovcima su podršku dali Blok umirovljenici zajedno, HSS, HČSP, kao i Hrvatski demokršćani Gorana Dodiga.

"Josipović je napravio dosta grešaka, a najveća je bila što je dijelio na ustaške zmije i zvijezde petokrake. Upravo zbog nesloge 900 godina Hrvati nisu imali državu. Upravo to diskvalificira Josipovića za funkciju predsjednika. Kolinda govori o zajedništvu, a ne vašima i našima, ima iskustvo u organizaciji koja je vojna, ali i politička. Živimo u opasnim vremenima, a ona će znati odgovoriti izazovima. Žena je sa svjetskim pogledima i nije floskula kada kaže da Hrvatska može biti prosperitetna zemlja. Mirne duše, mirna srca dat ću joj svoj glas", kazao je Dodig. 

Mamića ovom prilikom nitko nije spominjao.

Pročitajte više