Spremite jakne i kišobrane: Već danas prestanak kiše, do kraja tjedna sunčano i osjetno toplije

VEĆ sutra se očekuje proljepšanje vremena, prestanak kiše i blagi porast temperatura u cijeloj Hrvatskoj, a do kraja tjedna očekuje nas sunčano i toplo vrijeme, prikladnije proljeću nego jeseni.

Danas prijepodne i dalje će u većini zemlje prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom, u Dalmaciji mjestimice i grmljavinom. Poslijepodne sa zapada očekuje postupno poboljšanje vremena, prestanak kiše, a potkraj dana i u noći postupno razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji jugoistočni, zatim zapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak, a na južnom dijelu prijepodne jako jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka danas će se kretati između 10 i 15, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji od 16 do 22 Celzijeva stupnja.

Već sutra u cijeloj se Hrvatskoj očekuje pretežno sunčano i razmjerno toplo vrijeme. U kopnenom području ujutro je mjestimice moguća magla ili poneki niski oblak, dok se pokoja kap kiše očekuje još samo na riječkom području. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 9, na sjevernom dijelu Jadrana od 10 do 14, na južnom od 14 do 19, a najviša dnevna od 15 do 20, na Jadranu između 18 i 23 Celzijeva stupnja.

Spremite kišobrane, za vikend i do +25

U ostatku tjedna prevladavat će sunčano i toplije vrijeme, pa bi, prema DHM-u, temperature u Zagrebu mogle porasti iznad 20 stupnjeva, a u Slavoniji i na Jadranu i preko 25 stupnjeva.

Vikend će u cijeloj zemlji biti sunčan i topao, a vjetar većinom slab, pa neće biti potrebe za jesenskim jaknama, a još manje za kišobranima.

Pročitajte više