Srpski premijer Vučić: Bandi smo pokazali jasnu razliku između nas i njih

 Foto: FAH

"DA SU srpski navijači otišli u Tiranu s četničkim obilježjima, onda bi to bio skandal svjetskih razmjera", kazao je premijer Srbije Aleksandar Vučić komentirajući incident zbog kojeg je prekinuta utakmica Srbije i Albanije na Partizanovom stadionu. 
 
Kako kaže Vučić, a prenosi Blic, lansiranje bespilotne letjelice sa zastavom velike Albanije bila je "najteža politička provokacija s tri cilja".
 
"Prvi je cilj pokušaj poniženja srpskog naroda, drugi izazivanje dugoročne nestabilnosti u Srbiji i na Balkanu, a treći utjecaj na dnevnopolitičke prilike u Srbiji. Borit ću se za pravo mog naroda da mene psuje i vrijeđa, ali nikada neću dozvoliti nikome sa strane da ponižava moj narod", izjavio je Vučić. 
 
Vučić je naglasio da "željno iščekuje izvještaj Europske komisije" i da neće prihvatiti "tumačenje po kojem su svi jednako krivi". Tvrdi da je europske dužnosnike već tri sata prije utakmice upozorio da se spremaju provokacije. 
 
"Bilo je jasno da su došli s namjerom da provociraju domaćina i netko je htio izazvati kaos. Još nije nađena naprava kojom se upravljalo bespilotnom letjelicom, jer izgleda da je za to korišten mobilni telefon", rekao je Vučić. 
 
"Namjera albanskih ekstremista je bila da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani. Htjeli su da zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih dužnosnika koji su bili u svečanoj loži pokazali jasnu razliku između nas i njih. Država će poduzeti sve zakonom predviđene mjere da se kazne svi počinitelji za koje se utvrdi da su učinili kaznena djela", rekao je Vučić. 

Pročitajte više