Strava u zatvoru: U požaru u Hondurasu poginulo na desetke zatvorenika, oko 40 ih je ozlijeđeno

VLASTI u Hondurasu priopćile su kako je u požaru koji je izbio u jednom zatvoru u zemlji poginulo na desetke zatvorenika, a oko 40 ih je ozlijeđeno.

Danilo Orlleana, šef tamošnjeg državnog zatvorskog sustava rekao je kako je požar u zatvoru u Comayaguji izbio u utorak navečer, po lokalnom vremenu, te dodao kako vlasti istražuju njegov uzrok. Postoje dvoje teorije, da su vatru podmetnuli pobunjeni zatvorenici, a druga je da je požar uzrokovan električnim kratkim spojem.

U kaznenoj ustanovi koja se nalazi oko 140 kilometara od glavnog honduraškog grada Tegucigalpe bilo je smješteno oko 800 zatvorenika, a strahuje se kako su u nastalom kaosu za vrijeme požara mnogi od njih pobjegli.

Lokalne radijske postaje prenijele su i kako su mnogi zatvorenici izgorjeli do neprepoznatljivosti jer su bili zatočeni u ćelijama i nisu mogli pobjeći od plamena, koji je prema izvještajima, u potpunosti uništio zatvor.

Radio Globo, postaja u Comayaguji, prenio je kako je broj žrtava premašio 200, no honduraške vlasti takve tvrdnje nisu htjele niti potvrditi, niti opovrgnuti.

Pročitajte više