Studij informacijskih tehnologija koji studente priprema za posao

Foto: RIT

Zaljubljenici koji žele pohađati studij informacijskih tehnologija (IT) svakako bi trebali posjetiti RIT Croatia. Riječ je o europskom kampusu Rochester Institute of Technology, renomiranoga, 10. po veličini privatnoga američkog sveučilišta, ujedno prvog u SAD-u koje je 1992. utemeljilo i osmislilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju.

Upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 15. kolovoza,  s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Saznaj VIŠE i PRIJAVI SE!

U Americi, ali i diljem svijeta, RIT je poznat po svojem career-oriented education. Drugim riječima, uz relevantna teorijska znanja, fokus je stavljen na razvoj praktičnih znanja koje od svakog (budućeg) zaposlenika zahtijeva tržište rada. IT studij RIT-a nije nikakva iznimka. Riječ je o međunarodno prepoznatom i vrlo cijenjenom studiju koji zadovoljava vrlo visoke (američke) obrazovne standarde, u četiri godine nudi oko 40-ak predmeta i čak 240 ECTS bodova (što iznosi gotovo 7000 sati, čak trećinu više od ostalih!). Inače izvorno akreditiran u SAD-u, s vrhunskim predavačima iz SAD-a i Hrvatske, ovdje se izvodi na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Studij je u potpunosti identičan onome na matičnom kampusu u Rochesteru što između ostalog znači da se studij izvodi na engleskom jeziku – de facto jeziku informacijskih tehnologija. Praksa je obvezna i iznosi minimalno 800 sati što je nekoliko puta više od uobičajenog u Hrvatskoj!

Ovaj IT studij svojom multidisciplinarnošću obuhvaća mnoga i različita informatička i računalna, ali i poslovna područja. Uvažavajući aktualne (IT) trendove RIT Croatia kontinuirano prilagođava sadržaj svojih predmeta, kako bi se studenti koji završe ovaj studij mogli jednostavno prilagoditi svim zahtjevima IT industrije i tržišta rada. Što se curriculuma tiče, studente očekuju zanimljivi predmeti zasnovani na izradi poslovnih aplikacija, s naglaskom na web, mobile i baze podataka te vrlo zanimljivi izborni predmeti (razvoj igara, robotika, digitalno poslovanje). Posebna pažnja usmjerena je na najzanimljivije trendove budućnosti poput Cloud, Social, Mobile, Big Data, NoSQL, Internet of Things itd.Česta je i razmjena studenata, jer svi studenti RIT Croatia mogu provesti jedan semestar na kampusima RIT-a u Rochesteru (New York) ili Dubaiju, a nakon uspješnog završetka studija, diplomanti dobivaju dvije diplome – hrvatsku i američku, što je posebice korisno u razvoju međunarodne karijere.

Izet Ždralović, diplomant: „Ponude za zapošljavanje koje sam dobio prije završetka pokazuju širinu kolegija te vrijednost prakse prije završetka studija“

Izet Ždralović, diplomant RIT Croatia i suosnivač tvrtke koja osmislila planetarno popularnu mobilnu aplikaciju PhotoMath koja je proglašena jednom od najboljih inovacija 2014. godine i koju je preuzelo više milijuna korisnika kaže: „RIT je odlična odskočna daska u poslovni svijet upravo iz razloga što studente uči inovativnošću/kreativnošću, profesionalnim radnim navikama i praktičnom iskustvu od samog početka studija pa sve do završnog diplomskog rada. Nije li sjajno da se iskustvo "user experience" iz 7* hotela može očekivati odnosno preslikati i u jedan telekom ili čak u inovativnu mobilnu aplikaciju?“

Danijel Bešlić, student: Na koledžu sam naučio praktične vještine koje zahtjeva rad u industriji

Danijel, student smjera Informacijskih tehnologija, interes za računalima je razvio još u osnovnoj i srednjoj školi. „Iako sam mislio da znam puno, tek kad sam došao na koledž sam shvatio da je to samo početak. Tu sam svladao ne samo praktične vještine već i druge – organizacijske i prezentacijske – što je u ovom poslu jako važno. Naime, RIT Croatia stavlja naglasak na opsežne projekte i timski rad. Profesori pomažu maksimalno. Uspjeh u takvim projektima diže i samopouzdanje, a to pomaže pri interakciji s industrijom, što na kraju donosi i vrijedna poznanstva koja dovode do posla. Konačno, imam gotovo godinu dana radnog iskustva u poznatoj digitalnoj agenciji Drap gdje sam počeo raditi u okviru naše obvezne stručne prakse. Radio sam na brojnim projektima za njihove klijente među kojima su i poznati brandovi poput Nestlea, Jane i Becksa. Trenutno radim na internom projektu agencije. Sve u svemu – thumbs-up!“

Upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 15. kolovoza,  s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Saznaj VIŠE i PRIJAVI SE! Za više informacija obrati se Odjelu za upise na e-mail: admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 20 433 000 / + 385 (0) 1 643 9100.
 

Pročitajte više