Suspendiran lijeni HSLS-ov državni službenik o čijem je neradu pisao čak i britanski Guardian!

Foto: KAportal.hr

VODITELJ dugoreške ispostave za prostorno planiranje Slavko Marinič, o čijoj je lijenosti prije godinu dana pisao čak i britanski časopis Guardian, suspendiran je "zbog prekršaja iz domene službene dužnosti", odnosno zbog činjenice da je odbijao izvršavati zadatke koji su mu došli na izvršenje. Priča o lijenom državnom službeniku do britanskih je medija dospjela nakon što se obitelj iz Škotske požalila kako mjesecima čekaju dozvolu za prenamjenu građevine.

Iako je svojedobno županijski pročelnik Odjela za prostorno planiranje Marinko Maradin tvrdio da se u Dugoj Resi radi brzo i učinkovito, upravo on je za KAportal potvrdio suspenziju lijenog HSLS-ovca Mariniča, koji je na nedavno održanim lokalnim izborima postao gradski vijećnik u Gradskom vijeću Karlovca. Kap je prelila čašu ovog mjeseca, kad su brojni građani stigli sa zahtjevima za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. Ured u Dugoj Resi stranke je primao samo tri puta tjedno, što je dovelo do velikih gužvi. Maradin kaže da je Marinič trebao organizirati rad službe, te da je ovakvim postupkom narušio ugled službe i da je zato suspendiran. Konačnu će odluku donijeti Službenički sud.

Valja podsjetiti kako je dožupan Ivan Banjavčić u predizbornoj kampanji je najavio kako će se "obračunati s neradnicima", ali kasnije nije htio komentirati je li se njegova izjava odnosila na njegovog koalicijskog kolegu Mariniča.

Pročitajte više