Teško bolesni dječak Ashya King pronađen u Španjolskoj, roditelji privedeni

Screenshot: YouTube (News5)

PETOGODIŠNJI dječak koji ima tumor na mozgu pronađen je u Španjolskoj nakon što su ga roditelji u četvrtak oteli iz bolnice u Southamptonu.

Britanska policija potvrdila je kako je Ashya King pronađen u Španjolskoj te da su njegovi roditelji uhićeni. Ashya nije pokazivao znakove stresa te je odveden u bolnicu, javlja BBC.

Pomoćnik načelnika policijske postaje u Hampshireu, Chris Shead, kazao je kako su Ashya i njegovi roditelji locirani u blizini Malage.

"Nemamo puno detalja vezanih za dječakovo stanje, no možemo vam reći da nije pokazao vidljive znakove stresa", rekao je Shead.

Vlasti su bile zabrinute za njegovo zdravlje jer se hrani kroz složeni uređaj koji napajaju baterije. One su napravljene za privremeno korištenje i nije ih lako zamijeniti. Policija nije bila sigurna posjeduju li roditelji dodatne baterije.

Roditelji su u videu objavljenom na YouTubeu odbacili tvrdnje da zanemaruju dijete te su objasnili kako žele da Ashya bude podvrgnut terapiji protonskih zraka. Kazali su kako nisu željeli da Ashya bude podvrgnut zračenju.

Pročitajte više