Tko zapravo destabilizira Brodosplit: Debeljak poručio Mrsiću da se ne miješa u poslove splitskog škvera

Foto: Index

NAKON što je za urotu optužio sindikaliste i Poreznu upravu, gazda Brodosplita Tomislav Debeljak otišao je korak dalje.

Na udaru se nakon ministra Linića, našao još jedan član Vlade Zorana Milanovića. Gazda Debeljak, naime, nije dobro primio poziv ministra rada Miranda Mrsića da se još jednom promisli o otkazima zbog prosvjeda od 16. listopada. Na listi za otkaz je bilo prvo 30, a onda 13 radnika, a čini se da je Debeljak najviše zamjerio Mrsiću što dijalog traži radi "normaliziranja stanja" u Brodosplitu. 

Debeljak Mrsiću: Razočarava vaš populizam...

"Razočarani smo populističkim istupom Ministarstva rada. Ako itko svojim istupanjem destabilizira situaciju u Brodosplitu i onemogućuje uspostavljanje socijalnog mira temeljenog na zakonskim pretpostavkama i dobroj volji, onda to čini Ministarstvo rada. Ako smatraju kako bi bilo primjereno da poslodavci svoje nezadovoljstvo radom ministarstva ili vlade pokazuju tako da na silu uđu u Ministarstvo i izbace ministra i njegove suradnike iz kancelarija, Uprava Brodosplita ističe kako to nije zakonito, ni primjereno ponašanje, niti bi poticali takvo ponašanje", očitovala se danas Uprava Brodosplita na ponudu Ministarstva rada, što je očiti znak da je Debeljak definitivno odlučio potjerati radnike koje je optužio za organiziranje nasilnih nereda. 

Uprava: Nećemo tolerirati nasilno ponašanje

"Ponavljamo, jedno je legalno organizirani štrajk i mirni prosvjed, a drugo nasilni upad u zgradu i izbacivanje ljudi iz radnih prostorija. Napominjemo da apsolutno poštujemo pravo radnika i sindikata da na zakonit način zastupaju svoja prava i interese, ali ne možemo tolerirati nasilno ponašanje jer bi u tom slučaju bili ugroženi i radnici Brodosplita koji savjesno i kvalitetno rade, a to ne možemo i nećemo dopustiti", tvrde u Upravi Brodosplita.

Pročitajte više