U Zagrebu prvo ročište u sporu protiv Ljubljanska banke: Predloženo stavljanje postupka u mirovanje

Ilustracija: 24ur

KAO ŠTO se i očekivalo - na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu predloženo je da postupak u sporu Privredne banke Zagreb protiv Ljubljanske banke i Nove Ljubljanske banke zbog prenesene štednje hrvatskih štediša uđe u fazu mirovanja.

Opunomoćenica Privredne banke Maja Špoljarić predložila je pisanim podneskom jednogodišnji zastoj u ovom postupku, a predstavnici tuženih banaka o tome će se očitovati u roku 30 dana, što im je sud dopustio. Također, opunomoćenik Ljubljanske banke predao je podnesak s priloženim Memorandum o suglasnosti dviju vlada na engleskom jeziku, koji je 11. ožujka sklopljen u Mokricama. Opunomoćenica Nove Ljubljanske banke Ivana Orkić rekla je da se to ne odnosi na njezinog klijenta jer ga nema u Memorandumu, odnosno da slovenska vlada nije preuzela nikakve obveze za Novu Ljubljansku banku. Ipak pridružila se prijedlogu opunomoćenika Ljubljanske banke i zatražila rok za očitovanje od 30 dana.

Podsjetimo, Zoran Milanović i Janez Janša potpisali su 11. ožujka Memorandum o suglasnosti hrvatske i slovenske vlade o rješavanju pitanja Ljubljanske banke i tako otvoriti put ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora. Slovenski je parlament u utorak jednoglasno ratificirao hrvatski pristupni ugovor.
 

Pročitajte više