"U ime obitelji" uoči Gay Pridea: Ne nasjedajte na provokacije tijekom povorki ponosa u Splitu i Zagrebu

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

GRAĐANSKA inicijativa "U ime obitelji" pozvala je građane da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay Pridea u Splitu i Zagrebu.

"U demokratskom društvu, u kakvom svi želimo živjeti, pravo je svake osobe da na miran i dostojanstven način slobodno izražava svoje mišljenje ili uvjerenje. Svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu osuđujemo i pozivamo odgovorne službe da poduzmu sve potrebnu za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana.

Poučeni uskraćivanjem zaštite građana volontera Građanske inicijative 'U ime obitelji' pozivamo sve građane, medije i političare da se suzdrže od daljnjeg produbljivanja podjela zbog različitih mišljenja i stavova. Želimo graditi društvo mira i međusobnog uvažavanja u kojem se poštuje demokratska volja građana", poručili su iz inicijative, koja je podsjetimo, nedavno prikupila potpise 710.000 građana koji su se izjasnili ZA referendum na kojem će svaki birač moći slobodno odlučiti o referendumskom pitanju kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Pročitajte više