Umirovljenici o Ostojićevoj aferi: Uvijek kada pomislimo da gore ne može, naša vrla Vlada nas uspije iznenaditi

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

BLOK umirovljenici zajedno reagirao je na najnoviju aferu u koju je umiješan ministar turizma Veljko Ostojić, koji se našao pod istragom DORH-a zbog muljanja sa zemljištem u Istri.

"Blok umirovljenici zajedno (BUZ) čekao je više od mjesec dana opovrgavanje jedne očito nezamijećena izjave ministra turizma Ostojića, no umjesto toga smo dobili još jednu aferu ovog po Kukuriku standardima "visoko moralnog" ministra koja sama po sebi puno toga pojašnjava.

Mnogi su očito zaboravili, ali mi iz Bloka umirovljenici zajedno nismo jednu „biser“ izjavu ministra Ostojića s nedavne prezentacije budućnosti hrvatskog turizma, a koja je glasila: "Imamo vrlo dobru dostupnost renta car agencija, poznatih svjetskih brandova te niski rizik zaraze virusom HIV-a"

Pretpostavljamo da je svima jasno kakva je u ovom kontekstu ministrova vizija turizma i za koja je to radna mjesta poželjna „karakteristika“ da se nema AIDS? Nije li samo povodom ovakve izjave došlo, a povodom već nove afere istog ministra već i prošlo, vrijeme kada se Vladu mora otvoreno i po tko zna koji puta javno upitati: JESTE LI VI POBOGU NORMALNI?  Kako će u kontekstu navedene izjave ministra Ostojića uopće izgledati buduće turističke kampanje Hrvatske? Možda u smislu: "Malena država za veliki kupleraj", ili "Naša buduća visoko kvalificirana radna snaga („po 4. Modulu“) već sada uči o seksu u školi, i sve to samo za Vašu sigurnost i zadovoljavanje?". Netko bi sada već rekao kako je puno bolji bio prethodni ministar koji prije preuzimanja navedenog ministarstva nikada nije bio u nekom hotelu sa 5 zvjezdica?!

No, ne lezi vraže, na tu u medijima sklonim Kukurikavcima, prešućenu ministrovu aferu sada se nadovezala i još (za sada) jedna nova. U toj novoj ili bolje govoreći staroj priči "visoko moralni" ministar Ostojić je ne tako davne 2004. godine sudjelovao u otkupu privatnog zemljišta u tada zelenom pojasu, gdje je naravno bila zabranjena bilo kakva gradnja. Nakon što je to zemljište otkupljeno za milijun kuna, isto je promjenom vlasnika ubrzo postalo građevinsko i doslovno preko noći dobilo na vrijednosti 25 milijuna kuna. Jasno je dakle da se u ovom slučaju ne radi o poslovnoj transakciji koja bi se mogla nazvati i poslom života, već je riječ o sumnji da je u ovom slučaju riječ o smišljenoj prijevari za što će nadležne institucije imati svoju zadnju besjedu.

Sada bi možda netko zlonamjeran povezao ove dvije afere u jednu riječima: "Ono što je uradio vlasnicima zemljišta, ministar Ostojić je u drugoj priči namijenio i našoj djeci u nekoj svojoj viziji razvoja turizma". Možda gospodi iz SDP-a odgovara ovakav ministar turizma, ujedno i kao simbol vladajućeg političkog morala i poštenja, ali nama iz BUZ-a NE, a odluka o tom pitanju se nalazi u rukama Zorana Milanovića koji je i do sada u svom kratkom premijerskom mandatu već donio bezbroj "vrlo zanimljivih" odluka. Ipak, BUZ i bez obzira na Milanovićevu odluku o političkoj sudbini Ostojića nema namjeru skrštenih ruku dopustiti SDP-ovoj Vladi da nakon uvođenja seksualne edukacije u škole započne provoditi i Ostojićev tiho najavljeni plan razvoja seksualnog turizma. Neki bi rekli da će na slijedećim lokalnim izborima glas za SDP biti i glas razvoj „seksualnog turizma“!?

Uvijek kada pomislimo da gore ne može, naša vrla Vlada nas uspije iznenaditi"
, stoji u priopćenju BUZ-a.

Pročitajte više