Uznemirujuće fotografije: Dječak iz Maroka rođen je bez lica, u prosincu ide na operaciju

Screenshot: Channle Seven's Sunday Night

TROGODIŠNJI Yahya El Jabaly rođen je bez očiju, s rupom na sredini glave te bez gornje čeljusti. Rezultat je to komplikacija u trudnoći zbog kojih kosti nisu uspjele srasti. Dječak bez lica dobit će priliku živjeti normalnim životom zahvaljujući pomoći Australke i kirurga koji je razdvojio sijamske blizankinje Trishnu i Krishnu, javlja Daily Mail.

Yahya je uspio preživjeti i, uz potporu brižnih roditelja, razviti se u sretnog i zdravog dječaka. Zbog svog izgleda isključen je iz društva te su roditelji primorani prekriti njegovo lice svaki put kada izlaze iz kuće. Zbog nedostatka gornje čeljusti Yahya ne može pričati.

"Zaljubljena sam u tog dječaka"

Priča nesretnog dječaka postala je poznata kada je obiteljski prijatelj preko Facebooka zatražio pomoć stručnjaka. Australka Fatima Baraka pročitala je objavu na Facebooku te je odlučila pomoći dječaku. Baraka je inače rođena u selu blizu dječakovog, a i sama se našla u teškoj situaciji kada je dobila rak dojke kojeg je uspješno pobijedila.

"Ušao mi je u srce. Zaljubljena sam u tog dječaka", izjavila je Fatima Baraka za Channel Seven's Sunday Night.

Fatima je nazvala broj koji se nalazio u objavi na Facebooku na koji se javio Yahyev otac.

"Samo želim da moje dijete izgleda što je više moguće normalno, tako da se može igrati s drugom djecom", kazao je Yahyev otac.

Operacija u prosincu

Fatima je nakon toga kontaktirala kirurga Tonyja Holmesa koji je uspješno razdvojio sijamske blizanke Trishnu i Krishnu iz Bangladesha. Fatima je ubrzo otputovala u Maroko kako bi upoznala dječaka i njegove roditelje. Iako nije očekivala, bila je prilično užasnuta kada je uživo vidjela dječaka.


Kirurg Holmes pregledao je dječaka u Melbourneu te je, unatoč velikom riziku, pristao na operaciju.

"Neće umrijeti ako ga ne operiramo, no mogao bi ako dođe do komplikacija kod operacije", kazao je Holmes.

Operacija će biti provedena u prosincu. Holmes će pokušati spojiti dvije strane lubanje i od njegove kože napraviti nos. Moguće je da će dječak nakon operacije moći pričati.

Pročitajte više