Već sutra smo u plusu: Evo gdje je najhladnije prvo jutro 2015.

Foto: Index HR Foto/Marinko S.

IAKO su se pretposljednji i posljednji dan 2014. godine najavljivale temperature koje su u cijeloj kopnenoj Hrvatskoj trebabale ići i ispod -20, to se nije dogodilo. Najniža temperatura, upravo -20, izmjerena je jučer u Slatini. Jutros je najhladniji Osijek s -19 stupnjeva Celzijevih, dok je negdje čak i 10 stupnjeva toplije nego jučer.

Jučer je primjerice u Bednji bilo vrlo nisko -18,-19 stupnjeva, dok je jutros tamo "samo" -8.

Vrlo niste temperature jutros u 7 sati izmjerene su i u Đakovu -17, Otočcu -18, Požegi -16... u Zagrebu je -10 stupnjeva.

Mjesta uz obalu uglavnom su u plusu, a najtoplije je na Komiži i na Malom Lošinju, gdje je jutros izmjereno 5 stupnjeva.

Već sutra smo u plusu!

Umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno uz vrlo slab snijeg, današnja je prognoza DHMZ-a. Najviše sunčana vremena očekuje se na Jadranu, osobito u Dalmaciji. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će prema kraju dana slabjeti. Najviša dnevna temperatura bit će između -8 i -3, na Jadranu od 2 do 7 °C.

Sutra će maksimalne dnevne temperature biti uplusu u većem dijelu zemlje, na Jadranu čak i preko 10 stupnjeva, na kopnu do +4.

 

Pročitajte više