Vrdoljak i Bauk najavili izmjene zakona o pravima istospolnih zajednica

JUČERAŠNJI Split Pride svojim su prisustvom podržali i ministri Arsen Bauk, Ivan Vrdoljak, Vesna Pusić, Ranko Ostojić i Predrag Matić.

"Nitko nas nije prisilio da budemo ovdje, to je naš osobni izbor. Tu smo da pošaljemo političku poruku, da se u svom Splitu osjećamo ugodno i opušteno, da ne moramo strepit od nekoga ili nekakve negativne energije", rekao je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

Još važnije, Vrdoljak je dodao i kako su već osnovane Radne grupe koje će izraditi izmjene zakona o pravima istospolnih zajednica. "Već se znaju otprilike neki okviri i sve ide svojim tokom, onako kako treba biti. Znači ne trebamo mi ni preko nekih procedura preskakati da bi došli željenog cilja. Bit će sve u redu i mi imamo dobru komunikaciju s ovim ljudima i u normalnim procedurama će se ti zakoni izmijeniti", poručio je Vrdoljak iz Splita.

"U nekim dijelovima će zahtjevi istospolnih zajednica biti uvaženi u nekima neće", dodao je ministar uprave Arsen Bauk.

Na ovogodišnjem pride-u okupile su se i neke poznate ličnosti. Mladen Badovinac i Saša članovi grupe TBF, Urban sa suprugom, ali druge osobe iz javnog života. "Žalosno je da se i radnice Kamenskog nisu pridružile paradi", rekao je Urban smatrajući da je ovo bio trenutak da se svi nezadovoljni stanjem u državi nađu na jednom mjestu.

Pročitajte više