Zlostavljanje životinja na vrhu Kozjaka: Tri psa zavijaju zavezani u ruševini!

Foto i video: Čitatelj Indexa

TRI PSA zavijaju zavezani s vrha Kozjaka iz ruševine podno Svetog Jure. Snimke zlostavljanih životinja poslao nam je čitatelj šokiran uvjetima u kojima su ostavljeni. Dva su Stafforda i jedan veći pas, pretpostavlja da se radi o malamutu. Kaže kako se na prvi pogled vidi da su jako zapušteni te da se svakako ne nalaze u uvjetima u kojima bi se bilo koje živo biće trebalo nalaziti.

"Gladni, žedni, jauču i zavijaju..."

"Netko ih je očito tu ostavio da čuvaju prostor i šalju upozoravajuću poruku putnicima namjernicima, no to se ruši onaj trenutak kada ugledaju živo biće. Gladni su i žedni, jauču i zavijaju jer im je jasno gdje se nalaze. Prostorija je ograđena žicom, a oni su vezani. Crni pas još i ima izlaz, onaj u sredini bespomoćno jauče jer ne vidi vani, a ovaj zadnji, veliki, pun tuge gleda vani i zavija tako da se srce steže. Slikao sam ih, snimio, dao im svu hranu što sam imao, a oni su gledali punih zahvalnosti i tuge. Obraćam vam se iz pozicije nekoga tko ima psa već 10 godina i znam jasno razlikovati poziv u pomoć", kaže čitatelj.

Sličan prizor zatekli su novinari i prošle godine na Braču, u napuštenom kamenolomu. Vlasnici, braća iz Imotskog, sedam godina držali su njemačkog ovčara Oriona na kratkom lancu i izgladnjivali ga. Često je bio posve bez hrane i vode. Državno odvjetništvo pokrenulo je postupak nakon saznanja iz medija te su braća na koncu nedavno nepravomoćno osuđeni na novčanu kaznu od devet tisuća kuna.

Pročitajte više