Ahmed Gaddaf al-Dam: ISIS preko izbjeglica u Europu krijumčari kemijsko oružje

Screenshot: YouTube

ROĐAK bivšeg libijskog diktatora Gaddafija, Ahmed Gaddaf al-Dam, upozorio je kako džihadisti Islamske države preko izbjeglica u Europu krijumčare kemijsko oružje.

Navodno se radi o otrovnom plinu sarinu, koji može imati smrtnu posljedicu u tek nekoliko minuta. Plin nema mirisa, okusa, ni bolje, a utječe na živčani sustav, piše Daily Mail. Proizvodnja ove supstance zabranjena je još 1993.

Smrt može uslijediti i minutu nakon direktnog udisanja 0.01 miligrama po kilogramu tjelesne težine, ukoliko se u kratkom roku ne uzme protuotrov. Obično je to atropin ili pralidoksim.

Tijekom rata u Siriji ovaj se plin često koristio, a od njega je dosad umrlo čak 1 800 ljudi.

Rođak bivšeg libijskog diktatora pukovnika Gaddafija upozorava da će ISIS iskoristiti humanitarnu krizu za pokretanje napada na Europu te da bi Islamska država mogla izazvati globalnu katastrofu od koje nitko neće biti pošteđen, ako se Zapad ne udruži s Rusijom u pomoći sirijskom predsjedniku Bašaru al-Assadu.

Bivši sirijski obavještajac kazao je kako će europske države biti nemoćne da zaustave "bombaše samoubojice iz pakla" te da bi protok nafte preko Sueskog kanala mogao biti blokiran. Cijene nafte mogle bi drastično porasti, što bi moglo dovesti do revolucije "Europsko proljeće", sličnoj "Arapskom proljeću" iz 2011.

"Sadašnja događanja upozoravaju nas na katastrofu koja dolazi, a ona će utjecati na cijeli svijet", zaključio je Ahmed Gaddaf al-Dam.

Pročitajte više