Akrobat poginuo tijekom izvođenja cirkuske točke u Irskoj

IZVOĐAČ cirkuskih točaka koji je s jednim ruskim cirkusom gostovao u Scariffu u zapadnoj Irskoj, poginuo je tijekom izvođenja jedne od svojih točaka koje je godinama uvježbavao i izvodio pred oduševljenom publikom.

U nesreći koja se dogodila pred oko stotinjak gledatelja, uglavnom djece, ozlijeđena je i supruga poginulog akrobate koja je pri tom slomila ruku, javljaju irski mediji.

Policija vjeruje da se radi o nesretnom slučaju, međutim istraga se nastavlja dok se potpuno ne odbace sve sumnje vezane uz događaj.

Očevidac događaja rekao je kako je akrobat visio ispod kaveza koji je pak visio ispod balona na vrući zrak. U jednom trenutku balon se zapalio, uslijed čega je došlo do rušenja kaveza koji je pao na nesretnog akrobatu.

Istu je točku poginuli akrobata pred irskom publikom izveo prije gotovo četiri mjeseca u Kilkennyu, što pokazuje i gornja fotografija koju je snimio posjetitelj cirkusa.

Glasnogovornik Ruskog kraljevskog cirkusa rekao je da su nakon tragedije svi gledatelji evakuirani iz šatora jer se radilo o ozbiljnom nesretnom slučaju.


I.K.
Foto:

Pročitajte više