ALBANIJA I DALJE BEZ DVA KLJUČNA MINISTRA



TIRANA, 23 listopada (Hina) - Albanija i dalje ostaje bez dva ključna ministra za vanjske i unutarnje poslove nakon što na sjednici parlamenta u četvrtak predloženi kandidati nisu dobili potrebnu većinu.

Albanski premijer Fatos Nano je predložio, a predsjednik Alfred Moisiu imenovao Namika Doklea i Fatmira Xhafa za ministra vanjskih odnosno unutarnjih poslova. Dokle je dobio je 64, a Xhafa 65 glasova što nije bilo dovoljno da budu izabrani za ministre.

Današnje glasovanje u parlamentu veliki je udarac za vladu Fatosa Nanoa. Albanska oporba na čelu sa Salijem Berishom traži prijevremene izbore tvrdeći da je nakon današnjeg glasovanja vlada Fatosa Nane oborena po drugi put u posljednja tri mjeseca.

Berisha ja zatražio ostavku premijera Fatosa Nanom ističući da je ovo najkorumpiranija vlada u povijesti albanskog naroda.

Krajem srpnja albanski parlament je odbacio prijedlog da šef diplomacije bude Marko Bello nakon ostavke Ilira Mete.

Bivši ministar vanjskih poslova Ilir Meta dao je ostavku nakon višemjesečnih nesulgasice s premijerom Fatosom Nanom, dok je ministar unutarnjih poslova Luan Rama podnio ostavku početkom tjedna nakon incidenta s jednim novinarom.

(Hina) bb sv

Pročitajte više