ALLAWI: NOVI PLANOVI ZA BORBU PROTIV NASILJA

Irački premijer Iyad Allawi u utorak je, u govoru održanom pred članovima parlamenta spomenuo nove planove čiji je cilj iskorijeniti nasilje u zemlji.

"Moramo stvoriti pogodno ozračje za održavanje izbora u siječnju 2005. i zato sadašnja situacija zahtijeva primjenu sile u određenim situacijama", rekao je Allawi pred članovima iračkog parlamenta.

"Vlada je odlučila primijeniti novi plan kako bi se uspostavila sigurnost u zemlji te sudski goniti sve one koji nas pokušavaju spriječiti u ostvarenju ove misije", rekao je ne objavivši pojedinosti, ali je obećao da će nastaviti vojne operacije protiv pobunjenika.

"Uz potporu multinacionalnih snaga, nastavit ćemo vojne operacije, sve do uspostave stabilnosti i sigurnosti u svim gradovima kojima prijete teroristi", rekao je Allawi.

Američke i iračke vojne snage protekli su vikend napale grad Samarru, uporište pobunjenika, pri čemu je poginulo više od 100 osoba, a američki su zrakoplovi pojačali zračne napade na Falluju. "Odlučni smo u namjeri da ove izbore organiziramo na vrijeme", rekao je Allawi.

(Hina) xmh ydgk

Pročitajte više