Allied Telesis predstavio novi VPN usmjerivač

ALLIED TELESIS, globalni ponuđač Ethernet/IP rješenja te vodeća tvrtka na polju IP Triple Play tehnologija putem bakrene ili optičke infrastrukture, predstavio je novi sigurni VPN usmjerivač - AT-AR770S. Uređaj omogućava uspostavu sigurnih VPN veza između udaljenih ureda, a u isto vrijeme pruža i lokalnu firewall zaštitu.

Model AT-AR770S posjeduje i naprednu QoS funkcionalnost tako da korisnici mogu samostalno definirati prioritete prijenosa podataka ovisno o potrebama mreže. Uređaj je idealno rješenje za srednje i velike tvrtke koje koriste brze iznajmljene linije, a potrebne su im i napredne sigurnosne mogućnosti te nadogradiva infrastruktura koja će biti u stanju zadovoljiti njihove trenutne i buduće potrebe za prijenos podataka, glasa i video sadržaja.

Zahvaljujući podršci za gigabitni prijenos podataka, AT-AR770S u stanju je potpuno zadovoljiti zahtjeve srednje velikih tvrtki za VPN povezivosti. Za razliku od većine drugih VPN usmjerivača na tržištu, ovaj model ima Stateful Inspection Firewall s NAT-om, QoS-om, i IPSec i VPN terminacijom. Zahvaljujući ovim  funkcionalnostima,  pruža izvrsne performanse, čak i prilikom prijenosa paketa različitih veličina koji su uobičajeni u mrežama srednjih i velikih tvrtki.

Uređaj ima bogatu paletu sigurnosnih funkcija, a uz hardversku enkripciju, uređaj također omogućuje filtriranje i zapisivanje (logiranje) dnevnika prometa. Osim što pruža dodatnu razinu sigurnosti, Stateful Inspection Firewall ujedno nadopunjuje mogućnosti filtriranja prometa. Detekcija napada sprečava interne i eksterne napade na mrežu, dok HTTP i SMTP proxy omogućavaju kontrolu e-mail i web komunikacije.

QoS mogućnost AT-AR770S usmjerivača dinamički prepoznaje promet VoIP, video i aplikacija visokog prioriteta te omogućuje njihovo nesmetano funkcioniranje i na mrežama koje rade pod visokim opterećenjem. AT-AR770S je prvi Allied Telesisov usmjerivač koji omogućava gigabitnu vezu na lokalnim LAN i vanjskim WAN Ethernet portovima. Na uređaju se nalaze dva WAN kombinirana porta (SPF ili 10/100/1000 TX) i četiri LAN 10/100/1000TX porta.

Pročitajte više