Američka "crna udovica" osumnjičena za ubojstvo svih pet muževa

76-GODIŠNJA Betty Neumar prvo je uhićena zbog sumnje da je prije 22 godine unajmila plaćenog ubojicu koji je ubio njenog muža, a sada policija istražuje je li se isto dogodilo s ostalom četvoricom.

Neumar je uhićena nakon što su detektivi pronašli nove dokaze o zločinu iz 1986., odnosno o ubojstvu njenog tadašnjeg supruga Harolda Gentrya. Otkrili su da je starica u to vrijeme bila dužna desetke tisuća dolara te da je posjedovala oko 36 kreditnih kartica. Također su došli do saznanja da se kod nekoliko osoba raspitivala mogu li joj ubiti muža. Kad joj se to i ostvarilo, pokupila je oko 20 tisuća dolara muževa osiguranja i odselila se u drugi grad.

Istraga o smrti prvih četvero supruga

Zbog toga je policija pokrenula istragu o smrti njenih preostalih četvero supruga koji su nestajali od 1950. godine. Dva od njih su bila ubijena na sličan način, pod sumnjivim okolnostima.
Policija je također zaplijenila urnu s pepelom njenog petog muža, Johna Neumara koji je umro prošle godine u Georgiji od "sepse", no policija smatra kako je možda otrovan arsenom, otrovom koji je mogao prikazati slične simptome smrti.

"Crna udovica", kako je nazivaju američki mediji, tako je brzo kremirala tijelo muža da njegov sin John Junior nije ni znao za očev pogreb. "Nikad me nije nazvala i rekla mi da je bolestan ili nešto slično i za njegovu smrt sam saznao preko novina", kazao je novinarima. Brat pokojnog Neumara, Al koji je zahtijevao pokretanje istrage, otkrio je kako Betty, kad je ovaj umro nije pokazivala znakove tuge, samo im je nesigurno obznanila svoj alibi. Također tvrdi da je Neumar lagala o sebi, prvo je kazala da je bila kozmetičarka, dok bi neki drugi put postala medicinska sestra.

J.M.
Foto: NBC

Pročitajte više