Američka vojska: Nema vjerodostojnog dokaza da je otetom marincu u Iraku odrubljena glava

AMERIČKA vojska objavila je u nedjelju da ne postoji vjerodostojan dokaz da je oružana skupina odrubila glavu marincu otetom u Iraku i da smatra kako je on još uvijek živ.

Dvije islamističke Internet stranice objavile su u subotu navečer priopćenje koje se pripisuje skupini Ansar Al-Sunna, bliskoj Al-Qaidi, u kojem se tvrdi da je Wassefu Ali Hassounu, američkom marincu libanonskog podrijetla, otetom krajem lipnja u Iraku, odrubljena glava.

"Nema informacije koja bi potvrdila te navode", kazao je američki vojni dužnosnik u Bagdadu. Marinci traže sve što može ličiti na vjerodostojan dokaz", kazao je neimenovani dužnosnik. On je nadalje kazao da nema fotografskih dokaza odrubljivanja glave taocu, niti dodatnih informacija izvan onih objavljenih na dvije stranice Interneta.

U videu emitiranom u nedjelju na katarskoj tv postaji Al-Jazeera, oružana skupina Pokret za islamistički odgovor - oružani ogranak otpora", pokazuje se zatočeni marinac i kako mu se prijeti odrubljivanjem glave ako svi irački zatočenici ne budu oslobođeni.

Pročitajte više