AMERIČKI VOJNICI U IRAKU NASTAVLJAJU S RACIJAMA, NAPADI U OPADANJU

Američki vojnici u Iraku uhitili su u nizu racija u subotu više od 40 pobunjenika, objavilo je Središnje zapovjedništvo američke vojske. L

Tijekom tih napada nije ozlijeđen niti jedan američki vojnik, dodaje se u priopćenju.

Zapovjednik američkih snaga u Iraku general Ricardo Sanchez rekao je na konferenciji za novinare u Bagdadu kako je u zadnjih tjedan dana prosječno registrirano 22 napada na američke vojnike dnevno, puno manje u odnosu na dva tjedna prije, kada je svaki dan izvršeno 35 napada, a u "najžešćim" danima i do 50 napada na američke vojnike.

List "Washington Post" objavio je u subotu kako je u studenom poginulo 79 vojnika, najviše od početka rata. No, list također ističe da se broj napada smanjio otkad su američke snage počele s pojačanom demonstracijom sile, s prosječnih 40 na manje od 30 dnevno.

Sanchez je rekao da su neprijateljske aktivnosti u i oko Bagdada pale za 70 posto, nakon što je u tom području uhićeno više od 180 gerilaca. U Tikritu, rodnom gradu Sadama Huseina, zatočeno je više od 600 osoba, a u obje je operacije zaplijenjena i velika količina oružja, streljiva i eksploziva.

(Hina) bcav rb

Pročitajte više