Amerikanac u maskirnom odjelu u šumskoj zasjedi ubio troje mladih ljudi

AMERIČKA policija uhitila je 38-godišnjeg Scott J. Johnsona koji je ubio tri i ranio jednu osobu, nakon što im se iz šume prišuljao u maskirnom odijelu. Njegove žrtve bili su kupači koji su se zaputili prema jezeru na području grada Niagare u saveznoj državi Wisconsin. Motiv ovog neshvatljivog višestrukog ubojstva policiji nije poznat, prenosi Associated Press.

Johnson je ubojstva počinio jutros, otkad je i počela intenzivna policijska potraga za njim. Na kraju, on se je izašao iz šume u kamuflažnoj odjeći te odbacio oružje kad su mu se policajci počeli približavati. Policija protiv njega još uvijek nije formalno podnijela kaznenu prijavu, a nije poznato ima li Johnson i odvjetnika.

"Vjerujemo kako se on za cijelo vrijeme potrage nalazio u prikriven u šumi", rekao je zamjenik šerifa okruga Marinette. Johnson je prevezen u okružni zatvor gdje čeka podnošenje kaznene prijave i prvo očitovanje pred sucem.

U potrazi je sudjelovalo više od 100 policajaca, a postavljene su i mnoge cestovne blokade i evakuirane neke kuće u bližoj okolici od mjesta gdje su se ova ubojstva i dogodila.

"Ovdje postoji jedna izreka koja glasi kako je ovo odlično mjesto za odrastanje djece. To je sada narušeno, a nama nije jasno zašto. Ovo je očito šok za sve", kazao je Randy van Gasse, nadzornik iz obližnje srednje škole u mjestu Norway. Jedna od žrtava, 17-godišnja Tiffany Pohlson, pohađala je tu srednju školu.

Ostale žrtve su 18-godišnji Anthony Spigarelli i 19-godišnji Bryan Mort. Četvrta žrtva, 20-godišnji Daniel Louis Gordon u pucnjavi je bio ranjen.

B.V.
Foto: exploringthenorth.com

Pročitajte više