Andabak i Farrow oslobođeni optužbi za krijumčarenje 660 kilograma heroina

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Rijeci donijelo je oslobađajuću presudu na suđenju umirovljenom generalu HVO-a Ivanu Andabaku i britanskom državljaninu Paula Dexteru Farrowu.

Predsjednica Sudskog vijeća Đurđa Jovanić oslobađajuću presudu je obrazložila nedostatkom dokaza te proturječnim svjedočenjem Jure Vujice i Ante Gašpara.

Andabak i Farrow bili su optuženi za krijumčarenje 660 kilograma kokaina preko riječke luke krajem 1999. godine.

Suđenje je prvi put započelo u siječnju 2001. godine, a ponovno je započelo u veljači 2007. nakon što je Italija Hrvatskoj izručila Farrowa, koji je tamo služio zatvorsku kaznu zbog drugog slučaja trgovine drogom.

Andabak je svojevremeno tvrdio kako se u aferi krijumčarenja 660 kilograma kokaina zaplijenjenog 1999. godine u riječkoj luci, našao zahvaljujući podmetanju britanskih tajnih službi koje su na taj način pokušale onemogućiti njegovo djelovanje u Hrvatskom revolucionarnom bratstvu, bliskom s ekstremističkom irskom organizacijom IRA-om.

Tvrdio je i da nema pojma tko je Paul Dexter Farrow, britanski državljanin čije je izručenje Hrvatska zatražila zbog sumnji da je trebao preuzeti kontejner u kojem je droga bila sakrivena, a koji je naručitelju trebao biti isporučen preko riječke luke.

Foto: Nova TV

Pročitajte više