Bagdad: Poginulo i dvoje radnika američkog ministarstva obrane

BOMBAŠ samoubojica raznio se u nedjelju u automobilu ispred glavnoga američkog sjedišta u Bagdadu i ubio 16 iračkih civila i dvije osobe iz američkoga ministarstva obrane.

Bio je to najteži napad u Bagdadu od uhićenja Sadama Huseina.

Bomba je eksplodirala ispred glavnoga ulaza u "Zelenu zonu", nekada jednu od Sadamovih palača, a sada sjedište američke uprave u Iraku.

Glasnogovornik 1. oklopne divizije američke vojske rekao je da je automobil eksplodirao u koloni vozila koja su čekala ulazak u bazu pod strogim nadzorom američkih vojnika.

Glasnogovornica američke vojske nije mogla potvrditi državljanstvo dviju poginulih osoba zaposlenih u američkom ministarstvu obrane jer to ministarsvo u Iraku zapošljava mnogo stranih radnika.

Jedan američki vojnik na mjestu događaja rekao je kako se čini da su gotovo svi stradali irački civili, uglavnom radnici u bazi, a vjeruje se da je ozlijeđen i jedan američki vojnik.

Pobunjenici koji se bore protiv američke okupacije Iraka redovito napadaju američke snage i one koje smatraju kolaboracionistima.

Zadnji veliki napad u Bagdadu dogodio se na Staru godinu, ispred velikoga restorana u središtu grada. Tada je poginulo najmanje osmero, a ozlijeđeno tridesetero ljudi.



Pročitajte više