Bajić: Stigla prijava o navodnim nepravdama prema hrvatskim tvrtkama u Sloveniji

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da je od predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića zaprimio dopis jednog hrvatskog državljanina koji tvrdi da su hrvatski građani u Sloveniji zbog gospodarskih prekršaja oštećeni za višemilijunske iznose.

´Sredinom siječnja Državno je odvjetništvo od predsjednika Sabora dobilo dopis, odnosno kaznenu prijavu jednog hrvatskog državljanina u kojoj se tvrdi da su neki hrvatski građani i tvrtke oštećeni u poslovanju sa slovenskim tvrtkama u susjednoj državi´, kazao je Bajić Hini.

´Iz dosadašnje obrade kaznene prijave ne može se zaključiti postojanje osnovane sumnja u počinjenje kaznenih djela´, rekao je Bajić.

Predsjednik Sabora i Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić jučer je nakon Predsjedništva HSS-a izjavio da je predsjedniku države, Vladi i glavnom državnom odvjetniku uputio dopis u kojem se upozorava na prekršaje što su se dogodili u Sloveniji, a u kojima su hrvatski građani navodno oštećeni za 200 milijuna kanadskih dolara. Tomčić nije iznio pojedinosti tog dopisa, niti je otkrio njegova autora.

Glavni državni odvjetnik to također nije želio otkriti, napomenuvši da je riječ o predmetu koji je u radu kod zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

´Pozvali smo na razgovor podnositelja kaznene prijave koji tvrdi da je i osobno oštećen za višemilijunske iznose i nakon toga ćemo vidjeti ima li razloga za daljnje postupanje Državnog odvjetništva´, kazao je Bajić.

Dodao je da je o do sada poduzetim koracima na tom slučaju izvijestio Vladu i predsjednika Sabora.

Pročitajte više