Beč: Turistički Grand prix austrijskom filmu

U AUSTRIJSKOM Gospodarskoj komori u Beču u petak su uručene nagrade najboljim svjetskim turističkim filmovima za 2003.

Ove godine ravnopravno prvo mjesto za najbolje ostvarenje na Festivalu Svjetske turističke filmske asocijacije (CIFFT) u Beču dijele dva austrijska filma; "Dan kao ovaj" i "Discover the Joy of Austria".

Nagrađeni film "Discover the Joy of Austria" je ujedno dobio Grand prix na 6. međunarodnom festivalu turističkog filma (SWIFT 2003. CRO) u Splitu održanom 15-18. listopada ove godine.

To priznanje na prigodnoj svečanosti u Beču uručio je direktor Splitskog festivala Vojko Pleština. Prigodom predaje visokog turističkog priznanja Pleština je zahvalio uglednoj Svjetskoj turističkoj filmskoj asocijaciji na doprinosu ili prezentaciji hrvatskog turizma preko tog festivala a posebno činjenici da će se najbolji hrvatski nacionalni turistički film "Trogir" autora Mile Gizdića - inače dobitnik nagrade Balda Ćupića iz 2003. u Splitu - biti predstavljen na nacionalnim televizijama 14 zemalja članica CIFFT-e tijekom veljače i ožujka 2004. godine.

Očekuje se da će ga vidjeti više od 120 milijuna televizijskih gledatelja što je najbolji izravni doprinos promociji hrvatskog turizma, rekao je Vojko Pleština.

Među 7 najboljih svjetskih turističkih filmova u konkurenciji su uz austrijske bili i filmovi iz Danske, Švedske i Švicarske.

(Hina) spđ sb

Pročitajte više