Beograd: Rupel razgovarao sa srbijanskim dužnosnicima

Budućnost Srbije i Crne Gore i Kosova, čiji se status ne može riješiti bez dijaloga Beograda i Prištine, isključivo je u europskim integracijama, izjavio je u ponedjeljak slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedajući OESSa Dimitrij Rupel, nakon što se u Beogradu sastao sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

"Ne mogu zamisliti dobru budućnost Srbije i Crne Gore, Kosova, bez konteksta Europske unije", kazao je Rupel novinarima nakon susreta s Tadićem, naglasivši da u okviru proširenja EU "ima prostora za čitavu jugoistočnu Europu, za Hrvatsku, SCG, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Albaniju i Kosovo".

Ministar Rupel je, kako se navodi u priopćenju iz ureda premijera Koštunice, kazao da će OESS i dalje pomagati u rješavanju situacije na Kosovu, te da Slovenija daje punu podršku SCG na putu integracije u Europsku uniju.

Ministar Rupel se u ponedjeljak u Beogradu trebao sastati i s predsjednikom Državne zajednice SCG Svetozarom Marovićem, ali je sastanak otkazan zato što zrakoplov kojim je Marović trebao doputovati u Beograd nije mogao poletjeti iz podgoričke zračne luke zbog loših vremenskih uvjeta.

(Hina) xttag ybs

Pročitajte više