Bigfoot i dalje ostaje mit

NOVINSKA konferencija koja je trebala dokazati postojanje bigfoota pretvorila se u fijasko. Matthew Whitton i Rick Dyer koji su su proteklih dana tvrdili da su pronašli bigfoota u šumama sjeverne Georgije okupili su oko stotinjak novinara u maloj hotelskoj sobi za sastanke kako bi svijetu pokazali veliko otkriće. 

No, dvojac je svijetu pokazao samo tri fotografije koje nikog nisu uvjerile u postojanje bigfoota. Najoštrija fotografija izgleda kao da pokazuje čovjeka u kostimu gorile. Ona manje oštra fotografija navodno pokazuje bigfootovu čeljust, a novinari koji su se tiskali u maloj prostoriji, kažu da stvar na njoj podsjeća na bananu u tortilli.

DNA analiza pokazala da uzorci potječu od čovjeka i oposuma

Whitton i Dyer, policajac i bivši djelatnik popravnog doma, najavljivali su da će na konferenciji pokazati i DNA analizu bigfoota , no pokazali su samo pola stranice e-maila  znanstvenika Curta Nelsona sa Sveučilišta u Minnesoti koji tvrdi da je napravio analizu na uzorku tkiva uzetog iz želuca pronađenog stvorenja. Nelson kaže da je analizu napravio na dva uzorka te da jedan sigurno potječe od čovjeka, dok drugi potječe od oposuma.

No, ni to nije pokolebalo dvojac iz Georgie, te sada tvrde da analiza pokazuje da je bigfoot pojeo oposuma. Rekli su da se ostale informacije o bigfootu mogu naći na njihovoj internetskoj stranici searchingforbigfoot. Naravno, ta sranica nudi bigfoot šalice za 25 dolara i dvd filmove o bigfootu za 95 dolara.

Bigfoot u frižideru na tajnoj lokaciji

Njihov pronađeni bigfoot je navodno još uvijek u frižideru na tajnoj lokaciji. Voditelj novinske konferenciji, koji ujedno vodi emisiju na loalnom radiju posvećenu bigfootu, za DNA analizu je rekao da uzorak možda nije bio uzet na prikladan način ili da je kontaminiran, te da će se ponoviti analiza.

Podsjetimo, Whitton i Dyer su tvrdili kako su pronašli mrtvog bigfoota u šumama sjeverne Georgije, prije otprilike dva tjedna, te da su njegovo tijelo staviti u zamrzivač. Za svog bigfoota kažu da je visok oko 230 cm, težak više od 230 kilograma, s crvenkastom kosom i crnosivim očima. Stopala su mu ravna, dužine 41 centimetar, s pet prstiju. Na rukama također ima pet prstiju, a zubi mu također izgledaju kao ljudski. Još jedna od osobina koja bigfoota približava više ljudskom nego li majmunskom rodu je ta što hoda uspravno - bar tako tvrde Whitton i Dyer, koji navode da su na dan kad su pronašli leš jednog bigfoota, vidjeli još nekoliko živih u blizini.

D.M.
Foto: searchingforbigfoot; AFP

Pročitajte više