BiH i Makedonija žele bolju suradnju u regiji

PREMIJERI BiH i Makedonije Adnan Terzić i Branko Crvenkovski najavili su u utorak u Sarajevu kako će njihove vlade u predstojećem razdoblju intenzivno raditi na poboljšanju općeg stanja u regiji, sa zajedničkim ciljem što bržeg priključenja svih država ovog područja NATO-u i EU.

"Nakon 12 godina sada u cijeloj regiji imamo vlade koje su spremne za suradnju, a ne za konfrontaciju i tu šansu treba maksimalno iskoristiti", kazao je makedonski premijer Crvenkovski novinarima, nakon razgovora što ih je vodio s predstavnicima Vijeća ministara BiH.

Crvenkovski te ministrica vanjskih poslova Makedonije Ilinka Mitreva nalaze se u dvodnevnom službenom posjetu BiH tijekom kojega će se osim s predstavnicima vlasti te zemlje sastati i s istaknutim gospodarstvenicima.
Predsjednik makedonske vlade drži kako su zemlje jugoistočne Europe na nedavnom summitu Europske unije u Solunu pokazale kako su u stanju zajednički nastupati te da s takvom praksom treba nastaviti.

Komentirajući odnose između BiH i Makedonije predsjedatelj ministara BiH Adnan Terzić kazao je kako između dvije države praktično nema otvorenih pitanja, a zajednički prioritet za obje države jest daljnje poboljšanje gospodarskih odnosa, uz očuvanje već dostignute razine suradnje.

Pročitajte više