Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 12. do 14. listopada

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj u utorak će biti povoljne, no od srijede će se pogoršati, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U utorak će zbog utjecaja anticiklone sa sjeveroistoka u većem dijelu Hrvatske prevladavati povoljne biometeorološke prilike pa se ne očekuju poteškoće uzrokovane vremenom. Ipak, u kontinentalnim bi krajevima, a posebice u Lici i Gorskom kotaru, jutarnja magla i hladnoća mogle stvarati poteškoće astmatičarima i srčanim bolesnicima. Razmjerno nepovoljan utjecaj zadržat će se još samo na južnom Jadranu.

U srijedu unatoč pretežno lijepom vremenu biometeorološka situacija će biti razmjerno nepovoljna, što bi moglo uzrokovati poteškoće meteoropatima, reumatičarima i srčanim bolesnicima. U jutarnjim je satima moguća magla u Lici i Gorskom kotaru, pa je potrebna adekvatna zaštita.

U četvrtak će približavanje frontalnog sustava uzrokovati nepovoljan biometeorološki utjecaj. Neki bi ljudi zbog toga mogli imati slabiji san, biti lošijeg raspoloženja i patiti od glavobolje i razdražljivosti. Poteškoće uzrokovane vremenom moguće su i kod kroničnih bolesnika.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više