Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 24. do 27. prosinca

BIOMETEOROLOŠKE prilike u Hrvatskoj preko božićnih će blagdana biti nepovoljne što bi moglo donijeti poteškoće uzrokovane vremenom kod meteoropata i kroničnih bolesnika, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U petak će u većem dijelu Hrvatske prevladavati razmjerno nepovoljne prilike što bi kod meteoropata moglo uzrokovati nervozu i razdražljivost. Poteškoće uzrokovane vremenom moguće su i kod kroničnih bolesnika.

U jutarnjim je satima u kontinentalnim predjelima moguća magla, posebice u istočnoj Hrvatskoj, na što se upozoravaju astmatičari i srčani bolesnici. Na južnom će Jadranu nepovoljan vremenski utjecaj biti manje izražen.

U subotu će zbog ciklone koja će utjecati na vrijeme iznad Hrvatske biometeorološke prilike biti posvuda nepovoljne. Meteoropati bi se mogli žaliti na glavobolju te imati poteškoća sa snom i koncentracijom. Tegobe su vjerojatne i kod kroničnih srčanih, plućnih i reumatoloških bolesnika.

U nedjelju će prilike biti nepovoljne u cijeloj Hrvatskoj. Oblačno i kišovito vrijeme, a na Jadranu jako do olujno jugo, mogli bi kod meteoropata uzrokovati slabije raspoloženje, glavobolju i razdražljivost. Poteškoće su vjerojatne i kod kroničnih bolesnika.

U ponedjeljak će u čitavoj Hrvatskoj biometeorološke prilike biti povoljnije nego prethodnih dana. Zbog toga bi mnogi trebali osjećati poboljšanje općega stanja, a tegobe kod kroničnih bolesnika također će biti slabije izražene.

Pročitajte više