Biserka Vištica nova ravnateljica Parka prirode Kopački rit

Ministar kulture Božo Biškupić imenovao je za novu ravnateljicu Javne ustanove Park prirode Kopački rit profesoricu kemije i biologije Biserku Višticu, do sada zaposlenu u marketinškoj službi osječke Saponije. L

Prema riječima Drage Ružića, predsjednika Upravnog vijeća Parka prirode Kopački rit, imenovanje je uslijedilo nakon redovito raspisanog natječaja zbog isteka četverogodišnjeg mandata dosadašnje ravnateljice Melite Mihaljević.

Na natječaj su se javila tri kandidata, među kojima i dosadašnja ravnateljica.

Upravno vijeće nije predložilo niti jednog kandidata, već je zaprimljene molbe samo proslijedilo Ministarstvu kulture, u čijoj je nadležnosti izbor ravnatelja, rekao je danas Hini Ružić komentirajući jučerašnje imenovanje nove ravnateljice.

Na upit je li prilikom izbora novoga kandidata bilo riječi o nizu medijskih napisa koji su ukazivali na određene nepravilnosti u dosadašnjem radu Parka prirode Kopački rit, Ružić je rekao da to ne može komentirati.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Jadran Antolović Hini je rekao kako je riječ o redovitoj proceduri nakon isteka mandata dosadašnjoj ravnateljici. Dodao je da se ministar Biškupić odlučio za izbor nove ravnateljice zbog njezina kvalitetnog programa zaštite i upravljanja Kopačkim ritom.

(Hina) xvsik yso

Pročitajte više