Biskup Košić pozvao na sutrašnji susret hvatskih i slovenskih katolika

Pomoćni zagrebački biskup Vlado Košić pozvao je osobito vjernike da se sutra pridruže susretu hrvatskih i slovenskih katolika u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. L

"Pozivam stoga naše vjernike da se pridruže tom značajnom događaju kako bismo svojim sudjelovanjem u tom slavlju pokazali svoje gostoprimstvo i katoličku otvorenost braći i sestrama iz Slovenije, kao i ostalim vjernicima srednje Europe", izjavio je danas Hini msgr. Vlado Košić, koji je predsjednik Odbora HBK-a za pripremu i proslavu Srednjoeuropskog katoličkog dana sljedeće godine u austrijskom Mariazellu.

Sutra, 30. kolovoza, u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održava se susret slovenskih i hrvatskih katolika u godini priprave za proslavu Srednjoeuropskog katoličkog dana. Susret se održava pod geslom: "Bog daj srečo, sosed - Dobro mi došel, prijatelj!"

Slovenske hodočasnike, koji se očekuju u velikom broju, predvode njihovi biskupi na čelu s msgr. Francom Rodeom, nadbiskupom ljubljanskim, a hrvatske vjernike predvode hrvatski biskupi na čelu s msgr. Josipom Bozanićem, nadbiskupom zagrebačkim.

Susretu će, kako napominje biskup Vlado Košić, biti nazočni i predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske i Slovačke.

Duhovni program počinje u 10 sati, a misa u 11 sati. Na misi će se pjevati slovenske i hrvatske pjesme koje će predvoditi slovenski i hrvatski zborovi.

"Misno slavlje vodit će ljubljanski nadbiskup Rode, na kraju mise zagrebački nadbiskup Bozanić uputit će svoju riječ, a pozdrave će prenijeti i biskupi, predstavnici ostalih zemalja srednje Europe", izjavio je msgr. Košić.

Po njegovim riječima, tim susretom želi se promicati katoličko zajedništvo među našim susjednim europskim narodima te na temelju toga pomoći da se razvijaju što bolji odnosi i na svim ostalim područjima života u ovom dijelu Europe.

"Europa je naša zajednička budućnost, koju želimo svi graditi vlastitim doprinosom", izjavio je pomoćni zagrebački biskup Vlado Košić.

Pročitajte više